Izvor: B92

Nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad ervejz uvešće šest novih linija u prvoj polovini 2015. godine i ponuditi putnicima još veći izbor i bolju povezanost širom sveta.

Foto: Aero Icarus

Dnevni letovi ka evropskim prestonicama - Madridu i Edinburgu počeće sledeće godine, zajedno sa Kalkutom u Indiji i jednim od najvažnijih poslovnih i vladinih centara u Istočnoj Africi Entebeom u Ugandi, saopštio je Etihad.

Mreža Etihada se širi na 107 putničkih i teretnih destinacija, a nove usluge će povećati pokrivenost u Evropi, Aziji i Africi.

Ukupan broj destinacija uključuje i pet novih linija ka Medini, Džajpuru, Cirihu, Los Anđelesu i Jerevanu, koje su već uvedene ove godine, zajedno sa četiri predstojeće linije ka Pertu, Rimu, Puketu i Dalasu, koje će biti uvedene do kraja 2014.

Ta aviokompanija će, takođe, uvesti prvi let bez presedanja između Abu Dabija i Brizbejna, kao i kabina prve klase na linijama za Singapur, Brizbejn i Moskvu.

Etihad će obavljati četiri leta nedeljno ka turističkom i ekonomskom centru svetske klase - Hong Kongu, kao i tri leta nedeljno ka Alžiru, energičnoj prestonici i najvećem gradu Alžira.

Pored toga, postojeći svakodnevni letovi Etihad ervejza ka Brizbejnu koji se trenutno obavljaju preko Singapura postaće direktni letovi od juna 2015. godine. Tako će biti ponuđena prva direktna veza između ovog grada i Abu Dabija.

Na ovoj liniji letove će obavljati avion boing 787-9 "Drimlajner" sa tri klase, koji će imati potpuno novu prvu klasu, poslovni studio i ekonomsku "Smart Seat" klasu.

Dalje poboljšanje usluga u junu 2015. obuhvata uvođenje erbas A330-300 aviona sa tri klase za svakodnevne letove ka Singapuru, kao i boing 787-9 "Drimlajner" sa tri klase na dnevnim letovima ka Moskvi, obeležavajući debitovanje kabine prvu klase na obe postojeće linije.

"Razvoj naše globalne mreže u prvoj polovini 2015. podržava dugoročnu viziju obezbeđivanja putnicima širokog izbora destinacija i konekcija preko matičnog aerodroma Etihad ervejza u Abu Dabiju. Ove nove destinacije su odabrane u cilju širenja naše pokrivenosti i jačanja našeg plana po pitanju klijenata na strateški važnim tržištima Evrope, Azije i Afrike", rekao je predsednik i generalni direktor Etihad ervejza Džejms Hogan.

Kao deo kontinuiranog razvoja flote Etihad ervejza, isporuka devet letelica zakazana je za prvu polovinu sledeće godine, a čini je tri erbas A380 aviona, tri boing 787-9 "Drimlajnera" i tri aviona iz porodice A320.

Ova aviokompanija trenutno ima flotu od 102 letelice, sa više od 210 poručenih letelica, uz opcije i prava kupovine za još 81 letelicu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.