Izvor: B92

Promotivni film "Soulfood Serbia - hrana sa dušom" Turističke organizacije Srbije našao se među osam najboljih turističkih filmova sveta.

Na svečanoj ceremoniji “Festival svih festivala” u organizaciji CIFFT-e (Komitet Međunarodnih festivala turističkih filmova), održanoj u Beču, dodeljene su nagrade za najbolje turističke filmove na svetu za 2012.

U okviru svečane ceremonije dodele gran pri nagrade najboljem turističkom filmu na svetu za 2012. godinu, a nakon završenog godišnjeg ciklusa od 14 međunarodnih festivala turističkog filma, "Soulfood Serbia - hrana sa dušom" dobio je priznanje "Nominee for the Grand Prix Vienna 2012“, saopštio je TOS.

Gran pri je otišao Švajcarskoj, dok su se filmu "Soulfood Serbia - hrana sa dušom" pridružila ostavrenja iz Portugala, Meksika, Letonije, Španije, Austrije i Hrvatske.

Ceremoniji dodele nagrada prisustvovalo je više od 300 istaknutih predstavnika svetske turističke industrije, predstavnika ambasada u Austriji, reditelja, producenata i novinara.

"Soulfood Serbia - hrana sa dušom", u produkciji Supernatural-a, reditelja Petra Petrovića u ovoj godini osvojio je osam prestižnih nagrada i to na festivalima: "U.S. International Film & Video Festival" u Los Anđelesu, "Zagreb tourfilm festival" u Zagrebu, "FilmAT" u Varšavi, „FORFEST“ u Bečićima, SILA Fest u Velikom Gradištu, TOURFILM u Karlovim Varima, „Art&Tur - International Tourism Film Festival“ u Portugalu.

"Soulfood Serbia" naziv je marketinške kampanje TOS-a za 2012. godinu koja za glavnu temu ima gastronomiju kao važan deo turističke ponude naše zemlje.

Ova kampanja promoviše autentične gastronomske proizvode Srbije, sa posebnim akcentom na one koji imaju ili treba da dobiju oznaku zaštićenog geografskog porekla.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.