Čitaoci B92.net o Šarlroi: Ružna, ali možda lepša od Beograda, Zrenjanina i Kuršumlije?

Tekst o najružnijem gradu na svetu - Šarlroa, pokupio je pažnju pubilike portala B92.net. Naime, kriterijumi koji su definisali da se ovaj grad proglasi kao najružniji učinili su da se pokrene polemika o tome da li postoji još neki grad koji ispunjava uslove za kandidaturu?

Izvor: B92

Nedelja, 10.10.2021.

14:47

Čitaoci B92.net o Šarlroi: Ružna, ali možda lepša od Beograda, Zrenjanina i Kuršumlije?
Foto: Shutterstock/Werner Lerooy

Šarlroa je postao simbol za sve što je pošlo po zlu na Zapadu uopšteno, a posebno u Valoniji, francuskom delu Belgije. Dakle, ovaj grad karakteriše sivilo i depresivna atmosfera, takođe aktuelne su i seksualne usluge koje su vrlo transparentne, kao i javno konzumiranje droga.

Stopa nezaposlenosti u gradu je 30 odsto, a postoje i dve od pet metro linija grada koje nikada nisu završene, takođe na popisu za "loš doprinos" tamošnje vlasti nalaze se i brojne finansijske afere gradoačelnika, kao i gomila započetih projekata i puteva koji nisu nikada završeni, a neki nemaju ni poentu.

U ime svega toga, građani i čitaoci B92.net portala, dali su svoj sud o tome koji je po njima najružniji grad na svetu.

"A Beograd..Najružniji grad na najlepšem mestu", "Ti koji su mu davali tituli, nisu bili u Beogradu" i "Pa ovo izgleda bolje nego Beograd", samo su neki od komentara koji upoređuju Šarlrou sa Beogradom.

To poređenje, podstaklo je i druge komentare, gde se, vidno Beograd brani i ne svrstava u kriterijume sa Šarlroom.

"Belgija i Srbija nisu za poređenje po mnogo čemu. Svratite u Trstenik, Užice... Sivilo bez i malo šarenila".

Komentari su se nizali, a Šarlroa je po nekome uporediva pre sa Leskovcem nego Beogradom.

"Inače poređenja radi Leskovac je za Šarlroa neuporedivo lepši grad . Beograd bi trebalo upoređivati sa svetskim metropolama tu bi svakako bio opet u top gradovima".

O ukusima, kažu, ne treba raspravljati, pa je neko ko je već posetio ovaj grad, napisao u komentarima da se zaprao radi o jednom običnom gradu, koji ima dosta naslikanih Štrumpfova, što i ne čudi jer je njihov kreator zapravo belgijski crtač stripova, Pjer Kulifor - Pejo.

U nekim od komentara, epitet najružnijih dobili su i Zrenjanin, Kuršumlija, Užice, Novi Pazar, Tutin, Priboj, a ima i onih koji tvrde da je po njima najgora Podgorica, a po nekima čak i Priština.

Dakle, koji grad je po vama kandidat za najružniji?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: