Slovenija menja pravila za ulazak – važe od 15. jula

Na snazi će biti isti uslovi za sve putnike, bilo da su u tranzitu ili da planiraju duži ostatak, a samo u dva slučaja, neće biti potrebe za karantinom i testiranjem po ulasku u Sloveniju.

Izvor: B92

Utorak, 13.07.2021.

14:17

Slovenija menja pravila za ulazak – važe od 15. jula
Ilustracija: EPA-EFE / MICOL BRUSAFERRO

Da bi ušli u Sloveniju, moraće da imaju jednu od tri potvrde: negativan PCR test, potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da su preležali kovid 19.

Prethodne liste država koje su bile označene prema bojama, neće se više primenjivati, a najnovije izmene i dopune pravila ulaska u državu stupaju na snagu u četvrtak, 15. jula 2021. godine. EU digitalni kovid sertifikat i digitalni sertifikati drugih zemalja takođe će biti prihvaćeni kao dokazi potrebni za prelazak granice.

Postojaće samo dva izuzetka za ulazak u Sloveniju bez karantina i bez testiranja: izuzeci se odnose na vlasnike imovine s obe strane granice i decu mlađu od 15 godina koja putuju s roditeljima ili rođacima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: