Potvrđeno: Do Grčke od sutra i preko Severne Makedonije

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev objavio je danas da se od 14. maja otvara granični prelaz Evzoni. Ministar turizma Republike Grčke Haris Teoharis je u toku konferencije najavio zvanično otvaranje turističke sezone i ovog prelaza.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 13.05.2021.

20:14

Potvrđeno: Do Grčke od sutra i preko Severne Makedonije
Ilustracija: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Svi srpski državljani koji imaju potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, moći će već od sutra da uđu u Grčku preko Severne Makedonije i graničnog prelata Evzoni.

Kako je na live konferenciji upravo javio visoki predstavnik turizma Republike Grčke, sezona zvanično počinje i otvara se, pored ostalih granični prelaz Evzoni i granični prelaz Evros.

Ono što je važno za naše turiste, tiče se i graničnog prelaza Evzoni, prema Severnoj Makedoniji, a koji će prema najavi biti otvoren od sutra, 14. maja.

Brnabićeva i Micotakis

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis preneo je predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić tokom današnjeg sastanka da se raduje dolasku srpskih turista u Grčku ovog leta, kao i da će Grčka primiti sve posetioce koji su vakcinisani ili imaju negativan PCR ili antegenski test, pri čemu se neće primenjivati restriktivne mere karantina.

"Radujemo se što ćemo primiti srpske turiste u Grčkoj ovog leta", rekao je Micotakis tokom sastanka sa Brnabić, koja boravi u poseti Grčkoj povodom 6. Ekonomskog foruma Delfi.

On je naglasio da je svestan da je Grčka destinacija koju Srbi vole i dodao da garantuje prijatan i bezbedan boravak u njegovoj zemlji. Micotakis je ponovio da Grčka priznaje sve vakcine koje se koriste u Srbiji prilikom ulaska u tu zemlju.

Grčka agencija ANA prenosi, pozivajući se na izvore iz Vlade, da je Brnabić pozvala Micotakisa da poseti Beograd i zahvalila grčkom premijeru što je njegova vlada prihvatila digitalni sertifikat o vakcinaciji za posetioce iz Srbije jer takav potez, kako je naglasila, pojačava kampanju vakcinacije u Srbiji.

"To mnogo znači narodu Srbije, mogu da Vas uverim da oni jedva čekaju da dodju u Grčku ovog leta i to nam je značajna podrška u vakcinaciji jer i naši gradjani žele da se vakcinišu jer će im to olakšati da posete Grčku", rekla je Brnabić, navodi ANA.

Brnabić i Micotakis su, kako dodaje ANA, razgovarali i o drugim bilateralnim pitanjima i perspektivi daljeg proširenja saradnje dve zemlje, posebno u ekonomiji, sa naglaskom na energitiku i medjusobnu povezanost, kao i o podršci naporima Srbiji da se pridruži Evropskoj uniji. Oni su razmenili stavove i o pitanjima regionalne saradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: