Nakon osam meseci otvaraju granice: Dobrodošli ste uz negativan test

Posle osam meseci restriktivnih mera zbog pandemije koronavirusa, Čile danas otvara glavni granični prelaz i aerodrom za strane posetioce.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2020.

10:00

Nakon osam meseci otvaraju granice: Dobrodošli ste uz negativan test
Foto: GettyImages / Asanka Ratnayake / Stringer

Putnici će morati da pokažu negativan test na koronavirus, kao i zdravstveno osiguranje.

Takođe će morati da prijave mesto boravka, a oni koji dolaze iz visoko rizičnih zemalja moraće da budu u karantinu 14 dana. Predsednik Sebastijan Pinjera pozvao je građane da zadrže oprez radi sprečavanja novog talasa kovida 19.

Iz Srbije bez testa i karantina u 20 zemalja: Evo koji su uslovi za ostale

"Koronavirus je još uvek među nama i ne smemo da budemo nesmotreni", rekao je Pinjera. Vlada planira postepeno otvaranje i drugih aerodroma i graničnih prelaza u nastojanju da ponovo aktivira turistički sektor, prenosi AP.

Čile je zatvorio granice 18. marta, dve nedelje posle prvog slučaja zaraze koronavirusom. Od tada je u ovoj zemlji sa 18 miliona stanovnika zabeleženo više od pola miliona infekcija i 15.000 smrtnih slučajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: