Počelo kažnjavanje u Veneciji: Turisti zbog kafe platili 950 evra

Par nemačkih turista pokušao je da skuva kafu u blizini venecijanskog mosta Rialto zbog čega su kažnjeni sa 950 evra, pa im je naloženo da napuste grad.

Izvor: B92, Beta

Subota, 20.07.2019.

12:54

Počelo kažnjavanje u Veneciji: Turisti zbog kafe platili 950 evra
Foto: depositphoto/sborisov

Dvoje Berlinaca starih 32 i 35 godina smestili su se na dnu stepeništa čuvenog mosta da bi skuvali kafu na rešou. Pošto ih je neki lokalni stanovnik prijavio, mlade turiste je ubrzo uhapsila policija i kaznila ih sa 950 evra zbog neprikladnog ponašanja.

Takođe im je rečeno da napuste grad, u skladu sa nedavno usvojenom odlukom gradskog veća. Od kako je ta mera u maju usvojena, primenjena je 40 puta.

"Veneciju treba poštovati a nepristojni ljudi koji misle da dođu ovde i rade šta god požele treba da znaju da će, zahvaljujući lokalnoj policiji, biti uhapšeni, kažnjeni i isterani", rekao je gradonačelnik Venecije Luidji Brunjaro.

Propis usvojen u maju tiče se pravila pristojnog ponašanja, čistoće, i bezbednosti koja treba da se poštuje u gradu suočenim sa masovnim turizmom i njegovim posledicama po kanale i najposećenija mesta.

Predviđeno je niz zabrana, poput zabrana piknika na određenim lokacijama, kupanje u fontanama ili šetnje bez majice, kao i visoke kazne, uključujući i proterivanje onih koji pravila krše.

Venecija u svom istorijskom centru ima 55.000 stanovnika, a godišnje je poseti oko 30 miliona turista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: