Gerhard Berger otpisao Vilijams iz šampionske trke

Izvor: B92, BBC

Sreda, 07.05.2003.

18:48

Default images
Sportski direktor BMW-a Gerhard Berger otpisao je Viliajms F1 ekipu iz šampionske trke, posle slabih rezultata na početku sezone.

Rukovodstvo BMW-a razočarano je novim FW25 bolidom britanske ekipe, i smatra da Vilijams nije uspeo da iskoristi prednost njihovih motora, koji su, prema mišljenju većine F1 stručnjaka jači od konkurentskih motora Ferarija i Mercedesa.

“Već nekoliko godina BMW proizvodi najbolje motore u šampionatu. Medjutim, aerodinamika naših bolida je lošija u odnosu na glavne konkurente za titulu. Mislim da ćemo do kraja sezone pobediti na jednoj ili dve trke, ali je titula i dalje samo san. Sada smo daleko od ciljeva koje smo postavili na početku sezone”, rekao je Berger, bivši vozač Meklarena, Ferarija i Benetona. 

Vilijams je trenutno četvrti u svetskom šampionatu, iza Meklarena, Ferarija i Renoa i za sada je bez pobede.  Ugovor BMW-a i Vilijamsa ističe na kraju 2004. godine, a Berger ističe da, i pored nedostatka vrhunskih rezultata, BMW neće menjati ekipu.

“Još uvek pregovaramo sa rukovodstvom Vilijamsa oko nastavka saradnje. Oni su naša prva opcija i verujem da ćemo potpisati novi ugovor na kraju 2004. godine”, rekao je Berger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: