Australija šokirala Hrvatsku i izbacila je sa Svetskog kupa!

Vaterpolisti Australije iznenadili su Hrvatsku i pobedili je sa 9:8 (1:1, 4:4, 2:2, 2:1) u četvrtfinalu Svetskog kupa.

Izvor: LN

Petak, 14.09.2018.

18:30

Australija šokirala Hrvatsku i izbacila je sa Svetskog kupa!
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Hrvatska je bez poraza ušla u četvrtfinalni duel i očekivala se lagana pobeda šampiona sveta, ali su neumorni Australijanci uspeli da naprave najveće iznenađenje turnira.

Hrvati su stegnuto ušli u meč i nisu opravdali ulogu favorita ni kada su vodili, a to je bilo tokom maltene celog meča.

Vodile su "Barakude" uglavnom sa jednim golom razlike, imali su i prednost od 7:5, da bi "Kenguri" uspeli da izjednače na kraju treće deonice, a onda i povedu u četvrtoj. Hrvatska je igrala jako loše, u mislima su je bio strah od poraza, a veoma nekvalitetan vaterpolo viđen je u četvrtoj četvrtini.

Hrvatska je, posle oko deset minuta bez gola, uspela da izjednači, ali je onda Džo Kejs na manje od minut do kraja doneo novo vođstvo svojoj ekipi, te i konačnu pobedu.

Australijanci se sastaju sa Nemačkom, koja je deklasirala Južnu Afriku sa 24:5.

Pobedu je u svom četvrtfinalnom meču ostvarila Mađarska, koja je bila bolja od vaterpolista SAD sa 10:8 (5:2, 1:1, 3:3, 1:2). Oni se u polufinalu sastaju sa boljim iz duela Japan – Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: