Beograd konačno dobija prvo groblje za kućne ljubimce ove godine VIDEO

Pripreme za izgradnju prvog groblja za kućne ljubimce u Beogradu, nalaze se u poodmakloj fazi. Krajem decembra usvojen je i urbanistički porjekat za lokaciju u novobeogradskom Bloku 51. Parcela od jedan i po hektar na Bežanijskoj kosi biće buduće groblje kućnih ljubimaca, između ulice Marka Čelebonovića i autoputa Beograd - Zagreb.

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2019.

18:05

Beograd konačno dobija prvo groblje za kućne ljubimce ove godine VIDEO
Foto: Prva TV/Screenshot

Prilaz sa parkingom biće omogućen iz ulice Surčinski put, po projektu koji je izradio Institut CIP. Planirana je izgradnja šumsko-parkovskog groblja sa uređenim grobnim mestima internim saobraćajnicama i svim pratećim objektima.

Kompleks groblja, funkcionalno, biće podeljen u tri celine. Imaće prema tom projektu i krematorijum, a ukupan kapacitet groblja biće preko 2.300 mesta, od čega više od 1.500 grobnih mesta i skoro 800 mesta za urne.

Groblje će biti okruženo zelenilom, a predviđen je i vrt sećanja, gde će postojati slobodan prostor za posipanje medija, kasete za čuvanje urni na zemlji i na zidu, kao i površine za zajedničko sahranjvanje. Te površine podrazumevaju otvoreni travnati prostor za sahranjeivanje bez posebnih obeležja, a nalaziće se u zadnjem delu groblja.

Otvaranje groblja bilo je predviđeno još tokom prošle godine, ali je tek u decembru usvojen urbanistički projekat. Još nije poznato kada će početi gradnja. Ako ne bude odlaganja, tokom ove godine možemo očekivati prvo tender za izgradnju, a onda i početak radova.

Sugrađani su rekli svoje mišljenje o ovom projektu, a veterinar Vlada Terzin, gostovao je u „150 minuta“ povodom ove teme. Ujedno je danas doveo u studio dva kučeta za udomljavanje. Pogledajte u prilogu kako je to izgledalo:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: