Rotvajler: Neustrašiv i odan

Rotvajler je kršan i snažan pas. Osim što ga odlikuju okretnost, žustrina i samopouzdanje, reč je o odanom psu koji će učiniti sve kako bi zaštitio one koje voli.

Izvor: Izvor: mojljubimac.hr

Sreda, 25.09.2013.

13:26

Default images

Temperament

Zbog svojih zaštitničkih poriva Rotvajler će neustrašivo braniti i čuvati svog vlasnika i porodici. Hrabar je, odan i pouzdan, a ujedno ozbiljan, smiren i izuzetno izdržljiv. Ali Rotvajler nije pas za neiskusnog vlasnika jer mu treba čvrsta disciplina i konstantan trening.

Odgovoran je i inteligentan, a uz iskusnog trenera koji koristi pozitivne metode dresure, uči jako brzo. Izuzetno je teritorijalan pas, stoga je rana socijalizacija za ovu rasu vrlo važna. Takođe, i rana izloženost drugim ljubimcima je jako važna, jer Rotvajler zna da bude agresivan prema mačkama i psima.

Dobro se slaže sa decom s kojom odrasta, i s onom starijom koja ga neće gnjaviti. Prema nepoznatima zna da bude rezervisan i sumnjičav. Mnogi Rotvajleri imaju tendenciju vezivanja samo za jednu osobu.

Okruženje

Potrebna mu je redovnaa vežba, puno interakcije i psihičke stimulacije. S njim ćete imati pune ruke posla jer je pun energije. Iako mu treba puno prostora za vežbu i igru, ako se dovoljno napolju istrči i izigra, naviknuće se na život u stanu jer unutra nije preterano aktivan. Uživa u raznim zadacima sa svojim vlasnikom. Voli da trči, pliva, a inače se koristi i kao policijski pas, za osmatranje, čuvanje, praćenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: