Kultura

Ponedeljak, 04.12.2023.

21:46

Remek-delo legendarne muzičke grupe: 20 godina od albuma "Meteora"

Grupa Linkin park je tokom svog postojanja snimila brojne albume koji su privukli pažnju publike širom sveta, a jedan od onih za koji može slobodno da se kaže da je "legendarni" je "Meteora".

Izvor: Telegraf

Remek-delo legendarne muzičke grupe: 20 godina od albuma
Foto: Profimedia

Objavljen je sada već davne 2003. godine, tačnije 25. marta, a u pitanju je drugi njihov studijski album.

"Meteora" je dobila naziv po grčkim pravoslavnim manastirima Meteori, ima 13 pesama, od kojih su većina postale hitove. Te numere su: "Foreword", "Don't Stay", "Somewhere I Belong", "Lying from You", "Hit the Floor", "Easier to Run", "Faint", "Figure.09", "Breaking the Habit", "From the Inside", "Nobody's Listening", "Session" i "Numb".

"Znali smo šta želimo... Nije nas bilo briga šta neko drugi radi. Takođe nas nije zanimalo da li se pesme stilski uklapaju kao celina ili zbirka pesama. Bilo je više kao, "Ovaj rif je bolestan!" Onda bismo samo vrištali nad tim, a sledeća pesma bi bila balada srednjeg tempa i pevali biste onako kako je ta pesma trebalo da se peva. Testirali smo. Bili smo studenti na koledžu. Bili smo u laboratoriji i slučajno smo naišli na nešto što se svima dopalo i radilo je. Mislim da je Meteora bio produžetak toga", rekao je svojevrememo Čester Benington.

Sam album je postao pravi hit, ne samo u Americi, već i u celom svetu.

"Meteora" je debitovala na prvom mestu Bilbordu 200 liste, a preko 810.000 primeraka je prodato u prvoj nedelji. Sa ovog albuma je objavljeno 5 singlova: "Somewhere I Belong", "Faint", "Numb", "From the Inside" i "Breaking the Habit". "Lying fromYou” je objavljen u martu 2004. kao promotivni singl.

"Meteora" je dobila uglavnom pozitivne kritike, iako su neki kritičari smatrali da je stil albuma previše sličan njegovom prethodniku, "Hybrid Theory".

Album je prodat u oko 16 miliona primeraka širom sveta, što ga čini 8. najprodavanijim albumom 21. veka.

Koju pesmu sa "Meteore" najviše volite?

Poslušajte ceo album preko ove plej-liste:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Podeli: