Bajaga o Miloševiću, Đinđiću, drogi i "ispunjenim željama"

Borba da ode Milošević je bila istorijska misija, nikome više javno ne bih dao podršku, rekao je u velikom intervjuu za Nedeljnik Momčilo Bajagić Bajaga.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2018.

12:00

Bajaga o Miloševiću, Đinđiću, drogi i

“Meni je klinačka želja bila da jednom u životu učestvujem u snimanju jednog albuma i da odsviram veliki koncert u Hali sportova. To je bila najveća želja koju sam mogao da zamislim. Imao sam sreću da mi se to ispunilo sa 18 godina. Tako da sam sve želje brzo ispunio i posle toga je sve bilo bonus. Nisam imao velike ambicije na početku, ali eto imao sam i dosta sreće. Osećao sam se fenomenalno kada sam došao u Čorbu, a bilo je to posle singla 'Lutka sa naslovne strane'. Kao da živim tinejdžerski san”, rekao je u intervjuu za novi broj Nedeljnika Momčilo Bajagić Bajaga.

On je za Nedeljnik govorio o muzici, politici, emigraciji i mitovima koji ga oduvek prate.

"Nisam hteo da u pesmama isključim baš ništa iz života koji se dešava. Pa i droga se pominjala, ali ja je nikada nisam propagirao. Kad pogledaš bilo koji ozbiljan veliki strani bend, videćeš da je svaki od njih imao temu droge. Mi smo među prvima i na kulturan način ubacili neke asocijacije, ali nije bilo želje da podstrekavamo ljude na narkotike", kazao je između ostalog Bajaga u intervjuu za novi broj Nedeljnika.

A o političkom angažmanu je rekao:

“Svirali smo na studentskim protestima na kojima sam upoznao Zorana Đinđića. Sećam se njega kao tipa koji je nosio kožnu pilotsku jaknu, a moj ćale je bio vojni pilot pa sam i ja imao istu takvu. Bio sam sa Đinđićem na 'ti'. Pitao sam ga tokom protesta 1996/97:

'Zoki, je l' ima neke svrhe, sviramo već dva meseca, hoće li se menjati nešto?' A on kaže: 'Biće, biće'", ispričao je za Nedeljnik Momčilo Bajagić Bajaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: