Kultura

Subota, 22.10.2016.

14:15

Dokumentarac Terensa Malika premijerno na Kids festu

Kids fest počinje sutra i traje do 30. oktobra

Izvor: B92

Dokumentarac Terensa Malika premijerno na Kids festu

Plovidba kroz vreme: Put života, dokumentarac nagrađivanog filmskog producenta, scenariste i reditelja Terensa Malika, poznatog po filmovima Pustara (1973), Božanstveni dani (1979), Tanka crvena linija (1998) i drami Vitez sa peharom iz 2015. premijerno će biti prikazan na ovogodišnjem Dečijem filmskom festivalu Kids fest-u i to sinhronizovano na srpski jezik.

Ovaj dokumentarac se fokusira na istraživanje vremena, prostora i svemira i neka je vrsta proslave života i grandiozne istorije svemira koji gledaoca vodi na putovanje koje počinje od momenta Velikog praska, preko perioda dinosaurusa, pa sve do današnjeg vremena i izvan njega.

Kids fest ove godine nudi bogatiji filmski program, 20 filmova, raspoređenih u 2 programa, Kids program namenjen deci od 4 do 12 godina i Teen program namenjen deci uzrasta od 12 do 18 godina. Većina filmova na Kids festu biće sinhronizovana na srpski jezik da bi najmlađi nesmetano mogli da uživaju u avanturama animiranih junaka.

Među filmovima koji će se naći u Teen selekciji, pored pomenutog dokumentarca Plovidba kroz vreme: Put života, izdvajamo i film Odiseja, čuvenog francuskog reditelja i scenariste Žeroma Sala i aktuelni film vizionarskog reditelja Tima Bartona - Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu 3D, kao i francuski film Avril i neverovatni svet.

U okviru Kids programa, biće prikazano čak 15 filmova i to iz Norveške, Holandije, Belgije, Francuske, Češke, među kojima su priče o prijateljstvu, odrastanju, porodici. Među filmovima biće prikazani nastavak najgledanijeg filma na 10. Kids festu – Bela i Sebastijan, priča o nekada najboljim komšijama film Pat i Mat, zatim jedan od najgledanijih filmova svih vremena – Ledeno doba: Veliki udar.

12. Kids fest se održava širom Srbije od 23. do 30. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i u još trideset gradova širom zemlje. Svečano otvaranje 12. Kids festa zakazano je za nedelju, 23. oktobra u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center sa početkom u 17h, a otvoriće ga premijera filma Trolovi.

U bioskopima širom Srbije Kids fest počinje 24. oktobra. Cene karata za bioskopske projekcije na Kids festu se nisu menjale i mogu se nabaviti na svim blagajnama bioskopa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: