Filmska adaptacija "Gradova na papiru"

„Gradovi na papiru” su filmska adaptacija još jedne knjige autora Džona Grina, koji stoji iza bestselera „Krive su zvezde”.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

14:05

Default images

Mladi američki reditelj Džek Šrajer na veliko platno preneo je priču o tinejdžeru koji je godinama zaljubljen u svoju tajanstvenu komšinicu, koja jedne letnje večeri misteriozno nestaje ostavljajući mu šifrovane poruke. Intrigantna tinejdžerska ljubavna priča stiže u bioskope širom zemlje 23. jula.

Kventin Džejkobsen (Net Vulf) čitav život provodi posmatrajući očaravajuću Margo Rot Spigelman (Kara Delavinj) i voleći je izdaleka. Kada mu jedne noći zakuca na prozor preurešena u nindžu pod izgovorom da ga vodi u savršeno isplaniranu osvetničku akciju, kreće za njom bez reči. Nakon te nezaboravne zajedničke noći, Margo nestaje iz grada, ostavivši Kjuu tragove za koje on veruje da će ga odvesti ka njoj…Sledeći tragove, Kventin je sve bliži Margo, ali i značenju pravog prijateljstva i ljubavi.

Neta Vulfa znamo kao Isaka iz filma „Krive su zvezde”, dok devojku iz snova Margo Rot Spiglmen, igra Kara Delevinj. Kara je poznata manekenka koja je radila za velike modne kuće, a u zadnje vreme se sve više okreće glumi.

Net Vulf (K), veoma uspešan glumac i muzičar, pojavljuje se u filmovima ,,Krive su zvezde” i ,,Palo Alto” i polako gradi karijeru jedne zapažene, mlade filmske zvezde. U filmu ,,Krive su zvezde”, Vulf se dobro snašao u ulozi Ajzaka, tinejdžera koji boluje od raka. Kritičari su pohvalili njegov rad. U filmu ,,Palo Alto”, u režiji Đije Kopole, koja je film uradila po kratkim pričama Džejmsa Franka, Vulf glumi ljutog, oštećenog i čudno šarmantnog antiheroja. ,,Palo Alto” je prikazan u Veneciji, zatim na filmskim festivalima u Torontu i Teluridu, gde je dobio izvrsne pohvale.

Vulf je dobio ulogu u filmu ,,Ashby”, drami koja se fokusira na odnosu između gimnazijalca (Vulf) i penzionisanog CIA ubice (Miki Rurk), zatim u filmu Nensi Majers, ,,Stažista”, u produkciji Warner Bros-a, uz En Hetavej i Roberta De Nira i u rimejku Stivena Kinga, ,,The Stand”. Nedavno je dobio glavnu ulogu u filmu Džejmsa Franka ,,Dubious Battle”, koji je baziran na istoimenom romanu Džona Stejnebeka.

Što se muzike tiče, Vulf snima nove pesme sa svojim bratom, Alekom Vulfom. Pesme njihovog benda Nat and Alex Wolff dostupne su na iTunes-u. Vulf je preko noći stekao priznanje za ulogu, pesmu i tekst u filmu ,,Naked Brothers Band: The Movie”, koji je osvojio Nagradu publike za igrani film na Međunarodnom filmskom festivalu u Hemptonsu. Nakon ogromnog uspeha filma, Nickelodeon je uradio televizijsku seriju ,,Naked Brothers Band” (2007-2009). TV serija je donela Vulfu nagradu za muziku, nominaciju za najboljeg glumca i bend.

On se trenutno nalazi na mini turneji po Južnoj Americi – promoviše novi film „Gradovi na papiru“ zajedno sa piscem Džonom Grinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: