Džo Koker u Areni za 5.000 ljudi

Britanski muzičar Džo Koker održao je 29. maja koncert u Beogradskoj areni pred oko 5.000 ljudi, koji su uživali u prepoznatljivom Kokerovom glasu i poznatim pesmama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2011.

08:12

Default images

Sa pola sata zakašnjenja Koker je izašao na scenu i zapevao “Hitchock Railway”, što je nateralo publiku da siđe u parter i zaigra.

Tokom sat i po vremena smenjivali su se hitovi “Feelin’ Alright”, “When the Night Comes”, “Summer in the City”, a publika je dobro prihvatila i numere sa novog albuma “Hard Knocks” i “Unforgiven”.

Nisu izostale i čuvene obrade pesama grupe The Beatles - “Come together“, “With a Little Help from My Friends“ i “She Came in Through the Bathroom Window”, koje u Kokerovom izvođenju ne podsećaju na originalne verzije.

Prepoznatljivim hrapavim i snažnim glasom, odličnom i emotivnom interpretacijom, Koker je ponovo uspeo da drži pažnju publike tokom celog koncerta, kao i pre četiri godine na istom mestu.

Poptpuno je opravdao titulu jednog od najboljih “belih” glasova svih vremena već 40 godina, od čuvenog nastupa na “Vudstoku” 1969. sa pesmom “With a Little Help from My Friends“.

Dobitnik Gremija, Zlatnog globusa i Oskara, nosilac ordena Britanske imperije za doprinos u oblasti muzike, koji je prodao na milione primeraka albuma, uspeo je i da razneži deo publike, pa su neki i zaplesali uz balade “Up Where We Belong” i “You Are So Beautiful”.

Najveće oduševljenje su izazvale njegove najpopularnije pesme “You Can Leave Your Hat On” i “Unchain My Heart”, a Koker je publiku “častio” i sa tri pesme na bis i poručio da će se vratiti u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: