"Bela Amerika nije zdrava" VIDEO

Najnoviji Netfliksov dokumentarac, "Waco: American Apocalypse", uznemirio je gledaoce koji ne znaju šta bi rekli o najnovijoj dokumentarnoj seriji striming platforme, koja uključuje dosad neviđeni materijal iz zloglasnog 51-dnevnog sukoba između federalnih agenata i teško naoružane verske grupe iz devedesetih.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2023.

08:43

Foto: Profimedia

Serija je "definitivni prikaz" jednog od najluđih američkih događaja, te istražuje šta se dogodilo u Teksasu 1993, kada se vođa kulta Dejvid Koreš suočio sa saveznom vladom u krvavoj 51-dnevnoj opsadi. Prva sezona do sada sadrži tri epizode, pod nazivom: "In the Beginning", "Children of God" i "Fire", i spaja mešavinu snimaka iz samog vremena uz intervjue s raznim uključenim akterima.

"Waco: American Apocalypse" objavljen je kako bi se poklopilo s 30. godišnjicom nacionalne tragedije i nudi "ekskluzivni pristup" nedavno otkrivenom video-materijalu snimljenom u FBI-jevim kancelarijama za pregovore o taocima, otkriva sinopsis. Takođe uključuje i "sirove snimke vesti" koje nikada nisu objavljene američkoj javnosti, kao i snimke prisluškivanja FBI-ja.

Gledaoci koji su pogledali sve tri epizode već su se oglasili na društvenim mrežama kako bi podelili svoje mišljenje o najnovijem Netfliksovom dokumentarcu, a mnogi su bili ogorčeni zbog jedne "lude" i "odvratne" sagovornice. Gledaoci zgroženi bivšom članicom kulta

Keti Šreder je bila deo Korešovog kulta i od tada je žestoko branila vođu kulta u pogledu njegovih navodnih seksualnih odnosa s maloletnom decom.

"Ljudi misle da je seks muškarca s hrpom maloletnih devojaka zločin. I u konvencionalnoj mudrosti, ovo bi verovatno moglo da bude vrlo tačno. Međutim, to nisu bile maloletne devojčice jer se postaje punoletan s 12 godina. Sve su te devojčice bile odrasle osobe u našem sistemu verovanja", rekla je Šrederova u dokumentarcu, a njene reči razbesnile su gledaoce.

"Jesam li dobro čuo? Ova Keti Šreder u novom Netfliksovom dokumentarcu je apsolutno odvratna. Brani Dejvida Koreša za seksualno zlostavljanje devojčica od samo 12 godina", "Još neko gleda 'Waco: American Apocalypse' na Netfliksu i želi da skoči kroz ekran i izlupa ženu u žutom?", komentarisali su gledaoci na Tviteru.

"Gledam 'Waco: American Apocalypse' na Netfliksu. Sedam minuta i moje prve misli su da bela Amerika nije zdrava", još jedan je od komentara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: