Čović: Odgovorno sam radio svoj posao

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2012.

17:31

Default images

U večerašnjoj emisiji videćete dokaze i primere za to kako novac svih građana Srbije, namenjen zbrinjavanju raseljenih lica, nije do kraja potrošen u tu namenu i kako su stanove, umesto najugroženijih, dobijali ljudi po političkoj liniji. Program Vlade Srbije o otkupu stanova za zbrinjavanje raseljenih lica na Kosovu počeo je u vreme kada je šef Koordinacionog centra bio Nebojša Čović koji o ovim pitanjima govori za večerašnji Insajder.

Čović: Ono što smo dobili od informacija i podataka je bilo sasvim korektno. Jedino ako bi vi želeli da ja budem odgovoran po svaku cenu.

B92: Nije to pitanje naše želje.

Čović: Ja operativno nisam radio taj posao.

B92: Pa, s obzirom na to da rukovodite novcem građanа Srbije...

Čović: Da i ja sam svoj posao...

B92: Da li biste se tako ponašali da je to vaš, privatni posao?

Čović: Ja sam se vrlo odgovorno ponašao, verujte. Na jednom od najtežih poslova.

Podsetimo, analizom zvaničnih podataka Insajder je utvrdio da je u poslednjih 12 godina iz budžeta Srbije izdvojeno najmanje 2,8 milijardi evra pod izgovorom pomoći stanovništvu na Kosovu, kao i da trošenje tog novca niko nije kontrolisao.

Predstavnici Vlade Srbije se već nedeljama nisu oglašavali o dokazima iznetim u Insajderu o brojnim zloupotrebama tih sredstava, pa su novinari Insajdera iskoristili priliku da na KZN o tome pitaju premijera i potpredsednika Vlade.

B92: Zašto ignorišete činjenicu da praktično 650 hiljada evra svakog dana ide na Kosovo bez kontrole?

Ivica Dačić: Pa mislim da niko ne ignoriše, ali postoje neke stvari koje se ne govore u medijima - a to je da se vode neke istrage, upravo, koje se tiču načina korišćenja tih sredstava.

Aleksandar Vučić: Ne samo da rešavamo, već ćete videti da iz ugla iz kojeg ste vi posmatrali da će takođe biti rešavano. Iz ugla dakle korupcije, bezakonja. Dakle i iz tog ugla ćemo to posmatrati.

Sva pitanja koja su novinari Insajdera postavili premijeru Ivici Dačiću i potpredsedniku Aleksandru Vučiću, možete integralno pogledati ovde.



Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: