U Vojvodini više nema škole subotom

U školskoj 2015/2016. godini učenici osnovnih i srednjih škola u Vojvodini subotom neće ići u školu, navodi pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš.

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2015.

17:37

Default images
Foto: Thinkstock

Kako je sekretar naveo u saopštenju, takva odluka je doneta ne samo zbog negativnih komentara o radnim subotama, nego i zbog tvrdnje da rad subotom nikada nije davao pedagoške efekte.

Njilaš je danas doneo pravilnike o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole u Vojvodini, za školsku 2015/2016. godinu.

"Prilikom izrade školskih kalendara vodilo se računa o specifičnostima Vojvodine, koje se ogledaju u velikom broju nacionalnih manjina, kao i verskih zajednica koje žive na tom prostoru, pa školski kalendar omogućava obeležavanje i poštovanje praznika svih pripadnika verskih zajednica, kao i obeležavanje pojedinih datuma koji su značajni za nacionalne manjine", naveo je Njilaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: