Haradinajev čuvar vođa terorista?

Vođe terorističke grupe koja je izvršila napad u Kumanovu bili su telohranitelji albanskih političara, a učestvovali su i u borbama na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Nedelja, 10.05.2015.

19:56

Default images
foto: Beta/AP

Kako prenosi makedonski portal Plusinfo, Dene Šehu i Beg Rizaj su bili članovi obezbeđenja predsednika makedonske partije Demokratske unije za integraciju Alija Ahmetija i bivšeg premijera Kosova i haškog optuženika Ramuša Haradinaja.

Iako za sada nema zvaničnih potvrda, spekuliše se da je Šehu bio član OVK i da je učestvovao u sukobima na Kosovu i Metohiji 1999. godine i u Makedoniji dve godine kasnije, posle čega je bio telohranitelj Ahmetija.

Rizaj je takođe bio pripadnik OVK, u zoni kojom je komandovao Ramuš Haradinaj, a posle završetka rata postao je član njegovog obezbeđenja.

Plusinfo navodi, pozivajući se na albanske medije, da je jedan od uhapšenih, Sami Ukšini, bio pripadnik OVK, OVPMB i OVK u Makedoniji, što je i slučaj sa Muhametom Krasnićijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: