Prosvetari: Vučić nas nije zvao

Predstavnici sindikata koji koji su u štrajku nisu dobili poziv za razgovor od premijera Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je predsednik USPRS Dragan Matijević.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

13:06

Default images
Foto: Beta/Arhiva

Matijević je u izjavi agenciji Beta podsetio da su predstavnici sindikata u štrajku tokom protesta 17. marta zatražili razgovor s premijerom, a da su mu 27. marta uputili i pismo sa tim zahtevom.

Vučić je prošle sedmice izjavio da je spreman da razgovara sa zaposlenima u prosveti koji štrajkuju, ali da prvo želi da vidi da li je moguće da se postigne dogovor.

Na pitanje da li će razgovarati s dva sindakata koji štrajkuju, premijer je odgovorio da smatra da je to obaveza ministra prosvete Srđana Verbića.

"Naravno, uvek ću da razgovaram. Spreman sam uvek da razgovaram sa svakim, i uvek ću biti spreman da prihvatim svaku vrstu izazova i teških pregovora sa bilo kim, kao što sam i do sada činio", naglasio je Vučić.

Matijević je danas rekao da nije bilo novih kontakata s predstavnicima Ministarstva prosvete.

Unija Sindikata Prosvetnih Radnika Srbije (USPRS) organizuje danas u 12. časova skup na Gradskom trgu u Kruševcu, pod nazivom "Veliki javni roditeljski sastanak".

Matijević je najavio da će predstavnici reprezentativnih sindikata u štrajku u ponedeljak, 6. aprila prisustvovati sednici Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje.

On je rekao i da će se, ako nastavnicima opet bude isplaćena umanjena zarada, biti razmatrane mere za radikalizaciju štrajka.

Isplata plate prosvetnim radnicima su 6. i 21. u mesecu.

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije štrajkuju skraćenjem časova od 17. novembra 2014. godine.

Druga dva reprezentativna sindikata - Sindikat obrazovanja Srbije i Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost", potpisala su u feburaru s Ministarstvom prosvete Poseban kolektivni ugovor i Sporazum o prekidu štrajka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: