Detalji o padu helikoptera do petka

Javnost će detalje o izveštaju vojne komisije o padu helikoptera 13. marta dobiti najkasnije do petka, objavilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

08:27

Default images
Foto: Tanjug

Kako je navedeno u kratkom saopštenju, u Tužilaštvo je stigao izveštaj komisije, koji će biti analiziran i o kome će tužilaštvo obavestiti javnost "u četvrtak ili najkasnije u petak".

Komisija za ispitivanje udesa vojnog helikoptera ranije danas je predala izveštaj Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Više javno tužilaštvo je zahtevom od 16. marta tražilo "svu dokumentaciju sačinjenu u vezi sa kritičnim događajem, pre svega nalaze komisija koje su formirane da ispitaju uzroke koji su doveli do nastanka pada vojnog helikoptera HT-48", kada je poginulo sedam osoba", navedeno je u saopštenju.

"Komisija je došla do svih podataka na osnovu kojih je izvršila analizu i izvela zaključke, a izveštaj sa kompletnom pratećom dokumentacijom ima oko 500 stranica", kaže se u saopštenju.

Podsetimo, premijer Aleksandar Vučić rekao je rekao juče da u "izveštaju nema ništa spektakularno", ali da postoje dve važne stvari koje će zanimati javnost. Takođe je rekao i da je "bilo tehničkih propusta".

Komisiju su činili pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz Vojnotehničkog instituta, Tehničkog opitnog centra, Vazduhoplovnomedicinskog instituta, Komande Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Komisija je obuhvatila specijaliste iz oblasti bezbednosti letenja, održavanja vazduhoplova, planiranja i rukovođenja letenjem, meteorologije, vazduhoplovne inženjere, opitne pilote, vazduhoplovne tehničare za sve sisteme na helikopteru, specijaliste vazduhoplovne medicine i vazduhoplovne psihologije, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vojni helikopter je pao u Surčinu 13. marta uveče, kad je poginulo svih sedam osoba koje su se nalazile u letelici - četiri vojna člana posade, dva zdravstvena radnika i beba kojoj je trebalo da bude ukazana pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: