"Ni reč o 15.000 za prosvetare"

Ministarstvo prosvete saopštilo je da u pregovorima o kolektivnom ugovoru, kao i o prekidu štrajka, nije bilo reči o iznosima godišnjih i jubilarnih nagrada.

Izvor: B92

Sreda, 21.01.2015.

18:41

Default images
Foto: Tanjug (arhiva)

Ministarstvo je u saopštenju demantovalo današnju izjavu predsednika Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodana Brajkovića da bi kroz dve nagrade, novogodišnju i vidovdansku, prosvetni radnici mogli da dobiju oko 15.000 dinara.

"Iznenađeni smo neistinitom izjavom Slobodana Brajkovića. Iznenađenje je još veće utoliko što Brajković nije ni bio učesnik poslednjih pregovora ministarstva i sindikata", navodi se u saopštenju i dodaje da žale jer Brajković neistinitom izjavom otežava pregovore ministarstva i sindikata.

Brajković je ranije danas Tanjugu rekao da bi kroz dve nagrade, novogodišnju i vidovdansku, prosvetni radnici mogli da dobiju oko 15.000 dinara, što bi dovelo do toga da se štrajk koji traje dva meseca okonča 26. januara, kada treba da budu potpisani PKU i sporazum sindikata i Ministarstva prosvete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: