Termin "Sloveni" za MK neprikladan

Makedonsko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je nezadovoljstvo što je budući ambasador SAD u Skoplju pred američkim Senatom Makedonce nazvao Slovenima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

11:41

Default images

Makedonsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvaće zamenika američkog ambasadora i preneti mu nezadovoljstvo zbog toga što je budući ambasador SAD u Skoplju pred američkim Senatom Makedonce nazvao Slovenima.

Ambasador Džes Lipinkot Bejli (Jess Lippincott Baily) koji bi uskoro trebalo da preuzme dužnost u Skoplju, upotrebio je termin Sloveni pred američkim Senatom, rekavši da "pod krovom makedonskog društva ne žive samo Sloveni i Albanci", već i "Turci, Romi i drugi".

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo je sinoć da je takvo korišćenje termina Sloveni neprikladno i neprihvatljivo, prenosi danas makedonski portal na engleskom jeziku Independent.mk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: