Grad vraća Zoo-vrt pod svoju kapu

Skupština Beograda donela je odluku o vraćanju osnivačkih prava Grada Beograda u javnom preduzeću Zoološki vrt, u Jezeru Ada i u Gradskom zavodu za veštačenje.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 22.07.2014.

15:51

Default images

Povodom mogućeg smenjivanja direktora Zoološkog vrta Vuka Bojovića, gradonačelnik Beograda Siniša Mali je kazao da je "završen konkurs za nove direktore javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd i da će se komisija baviti konkretnim kandidatima koji će na nove funkcije stupiti najverovatnije u septembru".

Mali je odluku o vraćanju osnivačkih prava grada ocenio kao značajnu i naveo da su pojedine institucije "dosad bile ostavljene da lebde u vakuumu".

Prethodnih meseci se u medijima spekulisalo o tome da će uskoro dugogodišnji direktor Zoološkog vrta Vuk Bojović biti smenjen.

Skupština grada Beograda imenovala je na današnjoj sednici i nove vršioce dužnosti direktora više gradskih JP, a nove šefove dobili su SRC Tašmajdan, Pijace i Infostan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: