Dačić: Poseta pape u našem interesu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio u Beogradu da je u interesu države Srbije da papa Franja, koji je na čelu države Vatikan, poseti Srbiju.

Izvor: B92

Petak, 27.06.2014.

14:59

Default images

"Sa aspekta države Srbije, u interesu je da papa Franja, koji je na čelu države Vatikan, poseti Srbiju, a ne mogu da govorim o odnosu među crkvama", rekao je Dačić nakon susreta sa sekretarom Vatikana za odnose s državama, nadbiskupom Dominikom Mambertijem.

Dačić je rekao da Srbija politički želi da se s Vatikanom što bolje razume u pitanjima od zajedničkog interesa i da može sa Vatikanom da razgovara i o najneprijatnijim pitanjima u uzajamnim odnosima.

On je ukazao da postoji različiti pogledi na hrvatskog kardinala, zagrebačkog nadbiskupa u Drugom svetskom ratu (Alojzija) Stepinca i dodao da "to pitanje unosi šum u naše odnose".

Dačić je zahvalio na principijelnoj podršci Vatikana u vezi sa članstvom Srbije u Evropskoj uniji i u vezi s pitanjem Kosova, dodavši da Vatikan nije priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Dačić i nadbiskup Mamberti danas su u Palati Srbija potpisali međudržavni sporazum u oblasti visokog obrazovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: