"Akcije Moskve su imperijalističke"

Kanadski premijer Stiven Harper izjavio je da su akcije Rusije protiv Ukrajine "agresivne, militarističke i imperijalističke''.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.04.2014.

22:32

Default images

Harper je rekao da je ruski predsednik Vladimir Putin odlučan u nameri da "vrati (istorijski) sat unazad".

"Ruski provokatori koje je poslao Putinov režim zauzimaju 10 zgrada u istočnoj Ukrajini", rekao je kanadski premijer i dodao da je to najozbiljnija pretnja miru i stabilnosti u svetu od kraja Hladnog rata, prenela je agencija AP.

Harper je rekao da je Putin odlučan u nameri da vrati (istorijski) sat unazad, ali da u tome neće uspeti, kao i da je vreme da svako prepozna dubinu i ozbiljnost pretnji koje stižu iz Moskve.

Kanadski ministar spoljnih poslova Džon Berd dodao je da "ne zna s kim Ruska Federacija smatra da se šali, kada pokušava da se pretvara da to nema nikakve veze s njima''.

AP dodaje da se kanadski premijer sastao sa ambasadorima Ukrajine, Estonije, Poljske i Letonije u Kanadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: