Damask: Pogođena ruska ambasada

Minobacačka granata ispaljena sa položaja sirijskih pobunjenika, pala je danas u kompleks ruske ambasade u Damasku, pri čemu su tri osobe povređene.

Izvor: Beta, AFP

Nedelja, 22.09.2013.

13:25

Default images

Kako je saopštilo rusko ministarstvo spoljnih poslova, kao posledica granatiranja pobunjenika iz četvrti Damaska Mazeh jedna od granata je eksplodirala na teritoriji ruske ambasade i tom prilikom tri osobe su povređene, preneo je AFP."Troje zaposlenih u ambasadi su zadobili povrede koje nisu opasne po život. Istraga o incidentu je u toku", saopštilo je ministarstvo.

U saopštenju se dodaje da ambasada razmatra uvođenje dodatnih mera bezbednosti.

Rusija je jedan od glavnih saveznika Sirije, a njena ambasada u Damasku bila je u više navrata meta napada, ali je ovo prvi put da je pogođen kompleks ruskog diplomatskog predstavništva.

Rusija je ranije predložila da se sirijsko hemijsko oružje stavi pod međunarodnu kontrolu, o čemu su u Ženevi 14. septembra dogovor postigli američki državni sekretar Džon Keri i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Dogovor je omogućio da se izbegne vojna intervencija na Siriju, za šta su se zalagale SAD i Francuska, koje su sirijski režim optužile
da je odgovoran za napad hemijskim oružjem u blizni Damaska 21. avgusta, kada je poginulo više od 1.400 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: