Stigla voda, ali nije za piće

Kvar na vodovodu "Rzav" je otklonjen, tako da su Čačak, Gornji Milanovac, Lučani, Požega i Guča. U pitanju je tehnička voda.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 13.08.2013.

08:05

Default images

U čačanskom Javnom preduzeću "Vodovod" ističu da je kvar otklonjen sinoć i da je sistem počeo da se puni vodom.

"Za sada je pritisak vode slabiji, a normalizacija u vodosnabdevanje može se očekivati u sredu ujutru", rečeno je u čačanskom "Vodovodu".

Voda od izvora do potrošača u nekim slučajevima treba da pređe put koji je dug i 75 kilometara.

Voda je trenutno tehnička, moraju da se dezinfikuju cevi, a kada će voda biti za piće odlučiće inspekcijske službe. Očekuje se da će voda za dva do tri dana biti za piće, a prethodno je, kako objašnjavaju u Zavodu za javno zdravlje u Čačku, potrebno obaviti najmanje tri hemijsko-bakteriološke analize.

Zavod je u nedelju zabranio upotebu vode za piće i ta zabrana je još na snazi. Izdato je upozorenje da je zabranjeno svako nenamensko trošenje vode.

Cisterne sa pijaćom i tehničkom vodom su i dalje tu.

Do problema u vodosnabdevanju Čačka, Gornjeg Milanovca i Lučana došlo je u nedelju, zbog pucanja magistralne vodovodne cevi sistema "Rzav" u mestu Prijanovići kod Lučana, zbog čega je Javno preduzeće "Rzav" obustavilo isporuku vode tim gradovima.

Čačak i Gornji Milanovac su se u protekla dva dana snabdevali vodom iz sopstvenog vodo-sistema, dok su Lučani ostali potpuno bez vode i snabdevali su se vodom iz cisterni.

Arilje i Požega, koji se takođe snabdevaju vodom iz sistema "Rzav", imali su urednu isporuku vode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: