Advokat: Tužićemo Kačavendu

Advokat Duško Tomić, koji zastupa nekoliko "žrtava" vladike Kačavende, kaže da će protiv njega podneti krivičnu prijavu i da će tražiti odštetu za klijente.

Izvor: B92

Petak, 31.05.2013.

11:31

Default images

Kako piše Blic, Tomić navodi da je Sabor razrešenjem vladike Vasilja uradio maksimalno što je trenutno mogao, "jer Kačavenda ima moćne prijatelje u politici i biznisu".

Tomić kaže i da očekuje da se Sabor SPC izjasni i o dopisu u kom traži javno izvinjenje žrtvama Kačavende i da se proglasi mučenikom bogoslov Milić Blažanović, koji je nastradao od eksplozije bombe zato što ga je, kako tvrdi porodica, seksualno uznemiravao Kačavenda, prenosi "Blic".

"Predstoji nam dalja borba, a to je podnošenje krivičnih prijava i traženje odštete od Kačavende. Zastupam Miladina Erkića, sveštenika žrtvu mobinga i seksualnog zlostavljanja koji je dobio i pretnju smrću, kao i još nekoliko sveštenika koji su za vreme zlostavljanja bili maloletnici, bogoslovi. Svi su odlučili da ne idemo u krivično gonjenje dok se SPC ne očituje o Kačavendi", kazao je Tomić.

Sabor SPC potvrdio je u sredu odluku Sinoda da vladika Kačavenda konačno i trajno bude razrešen dužnosti upravljanja eparhijom zvorničko-tuzlanskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: