SAD: Pjongjang će snositi posledice

Severna Koreja će se suočiti sa "posledicama" zbog današnjeg lansiranja rakete, saopštila je Bela kuća.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2012.

20:58

Default images

"Predsednik (SAD) je zabrinut zbog ponašanja Severne Koreje. Ona je odabrala (da se ne povinuje svojim međunarodnim obaezama) i zbog toga će biti posledica", izjavio je novinarima portparol Bele kuće Džej Karni.

Karni nije precizirao kakve bi akcije Vašington mogao da preduzme u slučaju Severne Koreje, navodeći da američki zvaničnici žele prvo da vide šta će učiniti Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, preneo je Rojters.

Savet bezbednosti UN je osudio severnokorejsko lansiranje rakete i najavio nastavak razgovora o odgovoru na potez Pjongjanga.

"Članice Saveta bezbednosti osuđuju ovo lansiranje koje je jasno kršenje rezolucija 1718 i 1874 Saveta bezbednosti", izjavio je predsednik te organizacije marokanski ambasador Muhamed Lulički.

"Članice Saveta bezbednosti nastaviće konsultacije o odgovarajućem odgovoru", rekao je marokanski ambasador posle sastanka iza zatvorenih vrata o severnokorejskom lansiranju rakete.

Severna Koreja uspešno je lansirala danas raketu dugog dometa koja je ponela meteorološki satelit u orbitu.

SAD, Južna Koreja i Japan veruju da je reč o testu, i da bi raketa koja je lansirana jednog dana mogla da ponese nuklearne bojeve glave i pogađa mete, kao što je teritorija SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: