Ribar upecao piranu usred Leskovca

U reci Veternici, koja protiče kroz Leskovac, ribolovac Dragan Mihajlović ulovio je piranu tešku 900 grama i dugu 35 centimetara.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.10.2012.

16:11

Default images

Ribolovci i građani iznenađeni su i uplašeni zbog ulova jedne od najopasnijih riba. Piranu, vrstu ribe koja živi u reci Amazon u Južnoj Americi, Dragan Mihajlović upecao je u Veternici nedaleko od centra Leskovca. On je pre dva dana došao na reku da peca klenove, ali je kući odneo piranu tešku skoro kilogram.

U vađenju ribe iz reke pomogla su mu i deca koja su se igrala nedaleko od obale.

Leskovački ribolovci ne znaju kako je pirana došla u Veternicu, ali znaju da nikada do sada u toj reci nije bilo egzotičnih riba.

Oni koji se bave akvaristikom smatraju da je piranu u reku bacio neko ko tu vrstu riba čuva u akvarijumu, a prema njihovoj oceni, u reci Veternici ima dovoljno hrane za pirane.

U vodama Južne Amerike postoji oko 30 vrsta pirana. Neke vrste mogu legalno da se gaje u akvarijumima, ali ne i da se bacaju u reke.

Leskovački ribolovci očekuju da ribolovačko društvo angažuje stručnjake koji proučavaju život riba i da se ispita da li u Veternici ima još koji primerak pirane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: