NATO: Nećemo tolerisati nasilje

NATO je danas izrazio ogorčenje zbog napada na vojnike KFOR-a na severu Kosova i upozorio da neće tolerisati nasilje.

Izvor: B92

Petak, 01.06.2012.

15:48

Default images

“Duboko smo ogorčeni zbog nasilnih činova uperenih protiv naših vojnika”, saopštila je Karmen Romero, zamenica portparolke NATO-a.

“Naše trupe su dejstvovale u potpunom skladu sa mandatom Ujedinjenih nacija”, piše u poruci koja je elektronskim putem dostavljena medijima.

KFOR nije i neće tolerisati nasilje prema svojm vojnicima, poručila je ona uz upozorenje da vojnici “imaju pravo na samoodbranu.”

Karmen Romero je u poruci pozvala na uzdržanost od bilo kakvih provokativnih akcija.

Pripadnici Kfora uklonili su sve barikade koje su bile postavljene u opštini Zvečan na magistralnom putu koji vodi prema južnom delu Kosovske Mitrovice.

Kako je ranije saopštio Kfor, u akciji uklanjanja barikade kod mesta Rudare povređena su dva vojnika.

Direktor Zdravstvenog cetra u Kosovskoj Mitrovici Milan Jakovljević potvrdio je Tanjugu da su tri osobe povređene u sukobu građana sa Kforom.

Povodom današnjih incidenata zasedao je i Savet za nacionalnu bezbednost, i na sednici je zaključeno da je ozbilno ugrožena bezbednost građana na Kosovu.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da ne razume šta je Kfor motivisalo na današnju akciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: