Anđelinine suze na premijeri filma

Premijera filma “U zemlji krvi i meda” Anđeline Džoli održana je sinoć u punoj Olimpjiskoj dvorani Zetra, u prisustvu brojnih političara iz Bosne i Hercegovine.

Izvor: B92

Utorak, 14.02.2012.

22:44

Default images

Džolijeva se okupljenima obratila rečima: "Dobro veče, hvala vam što ste večeras ovde."

Autorka filma nije krila suze zbog podrške koju je dobila. Pred početak projekcije publici se obratila rediteljka i scenaristkinja Džoli, koja je zaplakala pred punom halom, posetiocima koji su stajali i aplaudirali joj.

Film je, kako je rekla, snimila da bi podsetila svet na ono što se tokom rata dešavalo u Bosini i Hercegovini, ali i da predstavi jednu “tako divnu zemlju kao što je Bosna”.

Na to je publika odreagovala ovacijama i dugim aplauzom.

„Znam da ovaj film pobuđuje bolne emocije, ali njime podsećamo ne samo na patnje, već i na to da ste preživeli“, rekla je Anđelina Džoli, a publika opet uzvratila ovacijama.
(Foto: Beta)
Interesovanje za film je bilo veliko, a pred početak premijere prilaz sarajevskoj dvorani Zetra bio je blokiran, taksi vozila su odbijala da voze u tom pravcu, a gužve su bile u gotovo svim prilaznim ulicama.

Premijeri filma prisustvovali su i brojni visoki zvaničnici, među kojima su bili predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšć, premijer Federacije Nermin Nikšić, predsednik Federacije BiH Živko Budimir.

Na premijeri su bile i strane diplomate kao što su šef delegacije EU u BiH Peter Sorensen, visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, ambasador SAD Patrik Mun i ambasador Velike Britanije Najdžel Kejsi.

U punoj olimpijskoj dvorani na premijeri su bili i predsednik SDA Sulejman Tihić, predsednik SDP Zlatko Lagumdžija i poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: