Četvrtak, 11.04.2002.

20:00

OSOBLJE UNMIK-A NAPUSTILO ZVECAN, ZUBIN POTOK I LEPOSAVIC

Izvor: B92

Default images
Osoblje UNMIK-a otislo je u cetvrtak iz opstina Zvecan, Zubin Potok i Leposavic, a nema ni predstavnika UNMIK policije, zbog odluke opstinskih vlasti da sa njima prekinu saradnju.

Predsednici skupstina opstina Kosovska MItrovica, Zvecan, Zubin Potok i Leposavic i Srpsko nacionalno vece severnog Kosova jednoglasno su odlucili da do daljeg bojkotuju medjunarodne predstavnike i ne saradjuju sa administracijom UNMIK-a. Predsednik SO Kosovska Mitrovica Nikola Radovic rekao je na konferenciji za novinare da ce nastaviti i dalje sa protestima i od UNMIK-a zahtevati formiranje srpske opstine Severna Kosovska Mitrovica, kao i da nece prihvatiti da to bude kancelarija za zajednice.

Predsednik SO Zubin Potok Slavisa Ristic rekao je da je sa UNMIK-om imao dobru saradnju, ali da Srbi ne mogu da prihvate da se rezolucija 1244 sprovodi jednostrano, da je postuju samo Srbi, a UNMIK ne.

"Ocekujemo da shvate da je krajnje vreme da prestanu da eksperimentisu sa Kosovskom Mitrovicom i da shvate da ono sto je Beograd za Srbe, to je Kosovska Mitrovica za nas na severu pokrajine", kazao je Ristic.

I predsednik SO Zvecan Desimir Petkovic dosadasnju saradnju sa UNMIK-om ocenio je kao veoma dobru i izrazio nadu da ce nesporazum biti prevazidjen i medjunarodna administracija ponovo raditi u toj opstini.

Potpredsednik SO Leposavic Nebojsa Radulovic rekao je da je cilj rukovodstva te opstine da pokaze da podrzavaju opstinska rukovodstva Kosovske Mitrovice i Zvecana, jer ono sto se sada dogodilo Kosovskoj Mitrovici "sutra ce se desiti Leposavicu ili Zubinom Potoku". Svi predsednici opstina na severu Kosova zatrazili su od UNMIK-a da postuje rezoluciju 1244, odnosno obezbedjenje slobode kretanja i povratak raseljenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: