Dan žalosti zbog smrti Kačinjskog

U Srbiji je danas Dan žalosti zbog pogibije predsednika Poljske Leha Kačinjskog i još 95 članova poljske delegacije koji su nastradali u avionskoj nesreći.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2010.

00:58

Default images

U katedrali Blažene device Marije u Beogradu u 19 časova biće održano ekumensko bogosluženje za pokoj duša žrtava avionske nesreće koje će zajedno služiti sveštenici Rimokatoličke crkve i Srpske pravoslavne crkve. Leh Kačinjski i drugi visoki zvaničnici su poginuli u subotu kada se avion u kome su bili srušio blizu grada Smolenska, na zapadu Rusije.

Zakon o obeležavanju dana žalosti propisuje da su organi, organizacije i druga pravna lica koja ističu zastavu dužni da u vreme dana žalosti zastavu Srbije spuste na polovinu jarbola, uz odgovarajuće osvetljenje noću.

Medijske kuće su dužne da emituju muziku i emisije prikladne danima žalosti, kao i da usklade detaljnu programsku šemu, a novinsko-izdavačke organizacije da dnevne novine štampaju u crnoj boji.

U obrazovnim ustanovama dani žalosti se obeležavaju minutom ćutanja na prvom času nastave, a program muzičkog obrazovanja prilagođava se tim danima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: