Knežević dobio funkciju u SNS-u

Novi poverenik Srpske napredne stranke za Srednjobanatski okrug je bivši funkcioner Demokratske stranke i gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.02.2010.

13:02

Default images

Nekadašnji član predsedništva Demokartske stranke odlučio je da pređe u tabor naprednjaka, jer je, kako kaže, to nova stranka sa idejama koje on zastupa već 20 godina.

“Pa dobro, znate, u životu se ljudi menjaju. Neko se razvede od supruge, neko napusti prijatelje, neko promeni boje u fudbalu pa to nije ništa strašno, zašto bi u politici bilo strašno ako neko revidira svoj stav i priključi se nekoj drugoj političkoj stranci”, pita se Knežević.

“A ja ovde nisam revidirao nijedan svoj stav za koji se zalažem već godinama”, poručio je on.

Knežević je odgovarao i na novinasrka pitanja kako će se nositi sa političkom prošlošću sadašnjih stranačkih kolega - Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića - s obzirom da je decenijama bio na suprotnoj političkoj strani. Nekadašnji visoki funkcioner DS-a rekao je da su devedesete godine daleko da bi se u njih vraćali i da je teško naći "nekog iz devedesetih ko ima jedinstvenu liniju do sada".

Prošlost ostavimo iza sebe, rekao je Knežević, dosta se Srbija delila, gledajmo u budućnost.

Na odnose u prošlosti osvrnuo se i zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

“Mnogo mi je drago što ste pitali Kneževića šta misli o našoj prošlosti, a niste pitali nas šta mislimo o njegovoj. Kako da Vam kažem, tako se čovek lakše oseća i to je mnogo bolja stvar”, rekao je Vučić.

“Ali ono što je za nas veoma važno, čime se ponosimo i zbog čega smo razgvarali i sa Kneževićem, to je da ne bude sujete kod ljudi, da ne bude taštine nego da oni koji su sposobni dođu na određena mesta”, naveo je on.

Naprednjaci su ubeđeni da u Vojvodini imaju pobednički tim.

“Pobediti Blažića i Kneževića u Severnom i Srednjebanatskog okrugu, to je nemoguča misija za sve njih kad se skupe zajedno”, smatra Vučić.

Goran Knežević je, kako kaže, pre preslaksa u redove naprednjaka sa Tomislavom Nikolićem i Alkesandrom Vučićem razgovarao i o šteti koju stranci može da nanese sudski postupak koji smatra političkim, a koji se protiv njega vodi pred Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal.

Nakon 13 meseci provedenih u pritvoru, Knežević je, pušten da se brani sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: