Za propuste odgovorne knjigovođe?

Vlada Srbije zaključila je da su za propuste koji su navedeni u revizorskom izveštaju o trošenju budžetskog novca u 2008. godini uglavnom odgovorne knjigovođe.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 10.12.2009.

13:00

Default images

Premijer Mirko Cvetković kaže da se veći deo primedbi odnosi baš na rad knjigovođa u ministarstvima i da će zbog toga za njih biti organizovana posebna obuka. Cvetković je izjavio da je "vrlo zadovoljan" radom ministara i da je njegov kabinet postigao značajne uspehe u 2009. godini.

"Moj tim je po svim osnovnim parametrima onoga što je bilo planirano postigao uspeh, kako u evropskim integracijama, očuvanju suvereniteta i teritorijalog integriteta zemlje, borbi za korupciju, a ima elemenata i za ocenu da je vodio dobru ekonomsku politku", rekao je Cvetković.

On je potvrdio da je povodom izveštaja Državne revizorske institucije (DRI) o kontroli budžeta za 2008. godinu razgovarao sa većinom ministara u Vladi Srbije.

"Sa nekim ministrima sam razgovarao pojedinačno, a u ponedeljak, na redovnom kolegijumu, sa ministrima koji vode ekonomske resore", naveo je Cvetković. Dogovoreno je, kako je istakao, da se organizuje interni seminar za službenike u svim ministarstvima koji su zaduženi za knjigovodstvo, jer je u izveštaju DRI navedeno da je najviše nepravilnosti bilo u vođenju knjigovodstva budžetskih korisnika koji su bili kontrolisani.

Namera je, prema njegovim rečima, da se u svim slučajevima gde je to moguće otklone utvrđene nepravilnosti, kao i da se obezbede uslovi da se takve greške više ne događaju.

Cvetković je, povodom nastupa Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde gde se vodi rasprava o zakonitosti nezavisnosti Kosova, rekao da će Srbija i ubuduće voditi politiku dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju.

On je izrazio nadu da bi, ako bi se desilo da u budućnosti hrvatski zvaničnici iznose stavove koji nanose štetu Srbiji, to moglo da se reši dijalogom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: