Četvrtak, 19.11.2009.

12:55

Potvrđeno 316 slučajeva novog gripa

U Srbiji je do sada potvrđeno 316 slučajeva novog gripa A (H1N1), a registrovano je 16 smrtnih ishoda, saopštio je Institut "Batut".

Izvor: Tanjug

Default images

Na lečenju je, kako se navodi, 550 osoba sa oboljenjima sličnim gripu, a 16 osoba priključeno je na respirator. Poslednji smrtni ishod registrovan je juče kod pacijenta sa teškom kliničkom slikom gripa koji je bio zbrinut u jedinici Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

Od 316 laboratorijski potvrđenih slučajeva, 72 slučaja obolevanja se dovodi u vezu s putovanjem.

U periodu od 26. oktobra do 18. novembra potvrđena su 183 slučaja obolevanja od gripa izazvanog novim tipom virusa A (H1N1).

Najviše obolelih u ovom periodu su deca školskog uzrasta od sedam do 19 godina. Na osnovu utvrđenog povećanja učestalosti oboljenja sličnih gripu, posebno kod dece, sa pojavom više povezanih slučajeva u osnovnim i srednjim školama i na osnovu potvrde pandemijskog soja virusa gripa, prijavljeno je 18 epidemija pandemijskog gripa na teritoriji Srbije.

Prijavljene su epidemije među stanovništvom Južnobačkog okruga, Južnobanatskog okruga, Kraljeva, Požege, Užica, Paraćina, Čačka, Ivanjice, Lužnica kod Kragujevca, Sremske Mitrovice, Beograda i Šida i epidemije u školskim kolektivima u Čačku, Nišu, Ivanjici, Prilikama kod Ivanjice, Kragujevcu i Leskovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: