Zagađenje vazduha treći dan zaredom

U Pančevu je noćas i jutros ponovo zabeleženo povećanje koncentracije ugljovodonika u vazduhu, o čemu je obaveštena republička inspekcija za životnu sredinu.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.07.2009.

09:18

Default images

U osam časova je zabeležena koncentracija od 590 mikrograma po metru kubnom vazduha i u gradu se osećaju neprijatni mirisi. Najviša vrednost od 850 mikrograma izmerena je noćas u dva sata, izjavio je dežurni u gradskom Sekretarijatu za ekologiju Milan Glumac.

Prema njegovim rečima, meteorološke prilike su nepovoljne i sigurno imaju uticaja na zagađenje, ali bi republička inspekcija morala da utvrdi šta se tu dešava.

Na jučerašnjem sastanku Tima za reagovanje u kriznim situacijama Pančeva, kome su prisustvovali i predstavnici republičke ekološke inspekcije i NIS-a zaključeno je da je izvor zagađenja poslednjih dana u rafineriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: