Bez presude za ubistvo devojčice

Vrhovni sud Srbije ukinuo je presudu Okružnog suda Mališi Jeftoviću i Ani Filipović za ubistvo trogodišnje Katarine Janković i predmet vratio prvostepenom sudu.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2009.

13:03

Default images

Prema saopštenju VSS-a, predmet je vraćen na ponovno suđenje. Kako je navedeno u obrazloženju odluke, prvostepena presuda doneta je uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka, jer su izreka i razlozi presude nerazumljivi, nejasni i u nekim delovima protivrečni.

Takođe, iz prvostepene presude ne može se zaključiti da li su optuženi postupali sa direktnim ili eventualnim umišljajem prilikom izvršenja krivičnog dela, stoji u saopštenju VSS-a.

Istom odlukom Vrhovni sud je produžio pritvor Mališi Jeftoviću i Ane Filipović.

Podsetimo, za svirepo ubistva trogodišnje Katarine Janković Okružni sud u Beogradu je 9. maja 2007. osudio njenog očuha Mališu Jeftovića na 40 godina, a majku Anu Filipović na 37 godina zatvora zbog pomaganja u ubistvu.

Katarina Janković preminula je 17. jula 2005. od posledica nanošenja teških telesnih povreda. Prema navodima optužnice, Jevtović je u Zvezdarskoj šumi silovao i tukao devojčicu i zadao joj povrede od kojih je preminula.

Prema istim navodima, majka je čuvala stražu.

Jevtović i Filipovićeva su sutradan devojčicu u modricama i besvesnom stanju dovezli u bolnicu i lekarima rekli da je pala sa kreveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: