Utorak, 09.12.2008.

03:03

"Politika nije posao Euleksa"

Šef Euleksa Iv de Kermabon kaže da se misija Evropske unije raspoređuje isključivo da bi se poboljšala vladavina prava za sve koji žive na Kosovu.

Izvor: Blic, Tanjug

Default images

"Mislim da bi se većina ljudi složila s tim da postoji očajnička potreba da se hitno reše pitanja poput organizovanog kriminala i korupcije", kaže za Blic šef Euleksa, uoči raspoređivanja te misije i na severu Kosova.

"Politika nije posao Euleksa", kaže francuski general i navodi da Euleks nije uključen u podelu Kosova, dok u vezi sa nezavisnošću kaže da to "jednostavno nije pitanje za "Euleks".

Kermabon kaže da će naređenja primati od EU i da postoji direktan lanac komandovanja od Euleksa do Brisela.

"Međutim, mi radimo u okviru Rezolucije 1244 SB i slaćemo redovne izveštaje UN preko Brisela", naveo je on.

Prema njegovim rečima, centralni element mandata Euleksa jesta da podučava, nadgleda i savetuje lokalne kolege.

On kaže i da će možda biti potrebno duže vreme da misija bude prihvaćena u nekim oblastima i da se nada da će protivljenje, ukoliko ga bude, biti miroljubivo i iskazivano na demokratski način.

U svakom slučaju, Kermabon smatra da neće biti problema prilikom razmeštanja Euleksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: