Štampa: Resori već podeljeni

Dnevni listovi u Srbiji pišu da su resori u novoj vladi Srbije već podeljeni i da će u premijersku stolicu sesti dosadašnji ministar finansija Mirko Cvetković.

Izvor: Blic, Politika

Utorak, 24.06.2008.

01:58

Default images

Prema pisanju beogradske štampe, gotovo je izvesno da će funkciju predsednice Skupštine Srbije obavljati Slavica Đukić-Dejanović, potpredsednica SPS-a. Navodi se da će koalicija SPS-PUPS-JS imati dva potpredsednika vlade, kao i ministarstva prosvete, infrastrukture i energetike.

Izvesno je da će predsednik SPS-a Ivica Dačić biti na mestu potpredsednika za spoljne poslove i bezbednost, dok će drugo potpredsedničko mesto pripasti lideru PUPS-a Jovanu Krkobabiću.

Blic i Politika su u današnjim izdanjima već objavili mogući sastav Cvetkovićevog kabineta. Tako bi potpredsedničke pozicije u vladi zauzeli, osim Dačića i Krkobabića, i Mlađan Dinkić (ministar ekonomije) i Oliver Dulić (ministar za evropske integracije).

Imena na većini ministarskih pozicija se poklapaju u oba lista, pa će tako, prema pisanju tih novina, svoja ministarska mesta zadržati: Tomica Milosavljević (zdravlje), Snežana Samardžić-Marković (sport i omladina), Dragan Šutanovac (odbrana), Vuk Jeremić (spoljni poslovi), Dušan Petrović (pravda), Milan Marković (državna uprava i lokalna samouprava) i Rasim Ljajić (rad i socijalna politika).

Nova lica u vladi Srbije, prema navodima tih beogradskih listova, biće: Verica Kalanović iz G17 (NIP), njen stranački kolega Nebojša Bradić (kultura), Milutin Mrkonjić iz SPS-a (infrastruktura), Žarko Obradović, takođe iz SPS-a (prosveta) i Janko Guzijan iz DS-a (finansije).

Blic i Politika imaju i određena "neslaganja“ kada su u pitanju pojedina ministarska mesta, pa tako Politika piše da će Petar Škundrić, iz SPS-a, biti ministar energetike, dok mu Blic "dodeljuje“ mesto ministra nauke, a resor energetike "prepušta“ njegovom stranačkom kolegi Dušanu Bajatoviću.

Kada je u pitanju Beograd, Blic navodi, pozivajući se na svoje izvore, da u Demokratskoj stranci Srbije postoji i želja i spremnost za formiranje vlasti sa SPS-om i koalicijom ZES u glavnom gradu, ali da je prepreka takvom dogovoru lider DSS-a Vojislav Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: