Sreda, 18.07.2007.

12:48

Ništav izbor čelnice RTV Vojvodina

Opštinski sud u Novom Sadu poništio odluku RTV Vojvodina da za generalnu direktorku imenuje Dinu Kurbatvinski-Vranešević.

Izvor: Beta

Default images

U presudi je u celosti prihvaćen prigovor njenog protivkandidata za mesto direktora, novinara Ljubiše Nikolina, koji je podneo tužbu protiv Radiotelevizije Vojvodina zbog nezakonitog izbora Dine Kurbatvinski-Vranešević na mesto generalne direktorke.

U presudi se navodi da se Upravni odbor RTV "nije držao odredbi Zakona o radiodifuziji jer je na mesto generalnog direktora imenovao lice koje za to ne ispunjava propisane zakonske uslove, zbog čega je odluka UO od 31. jula 2006. nezakonita".

Nikolin je u tužbi sudu naveo da Dina Kurbatvinski-Vranešević nije ispunila uslov po kom generalni direktor pokrajinskog javnog servisa mora da živi i radi u Vojvodini, odnosno da nije zadovoljila sve uslove konkursa.

Nikolin je naveo i da se izborom na funkciju direktora Kurbatvinski-Vranešević "našla u sukobu interesa jer je je angažovana i ima korist iz dve firme koje su vlasništvo njene dece, a koje se u delatnosti pretežno oslanjaju na RTV-produkciju".

Sud je utvrdio "da nije sporno da je Dina Kurbatvinski-Vranešević u trenutku imenovanja imala prebivalište u Novom Sadu, čime je ispunila jedan od uslova, ali je stao na stanovište da u trenutku imenovanja nije ispunjavala drugi uslov, koji izričito propisije da imenovano lice treba da radi na teritoriji Vojvodine".

"Nedvosmisleno je utvrdeno da je Dina Kurbatvinski-Vranešević od 25. jula 2001. radila kao zamenica direktora marketinga Radiotelevizije Srbije, a potom od 30. juna 2003. obavljala poslove pomoćnika direktora RTS-a, a notorna je činjenica da se Beograd ne nalazi na teritoriji Vojvodine", navodi se u presudi.

Sud je presudom obavezao RTV da Nikolinu nadoknadi troškove postupka od 30.600 dinara u roku od 15 dana, pod pretnjom prinudnog izvršenja. Protiv presude je dozvoljena žalba Okružnom sudu u Novom Sadu u roku od osam dana od dana dostavljanja presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: