Sreda, 20.06.2007.

12:04

Priština: Mediji o Karli del Ponte

Predlog Karle del Ponte da se odloži rešenje statusa Kosova danas jedna od glavnih tema medija u Prištini.

Izvor: Beta

Default images

Dnevni listovi gotovo jednoglasno ocenjuju da je glavna tužiteljka Haškog tribunala prekoračila ovlašćenja. "Ta izjava se ne može drugačije klasifikovati osim kao skandalozna i kao mešanje u međunarodnu politiku", ocenjuje se u komentaru lista Zeri.

List navodi da glavna haška tužiteljka "misli da kolektivno kazni narod Kosova zbog nekooperacije srpskog rukovodstva oko hapšenja ubice i kriminalca kao što je Mladić, koji je direktno odgovoran za masakr u Srebrenici".

Koha ditore u komentaru navodi da može biti nekoliko razloga zašto Karla del Ponte daje takve izjave. "To može biti frustracija žene kojoj na kraju političke karijere stvari ne idu onako kako bi želela. Može biti i njena arogancija da je ono što radi najvažnija stvar na svetu", navodi list.

List zaključuje da je Karla del Ponte "u službi politike Beograda u zamenu za obećanja da će predati ratne zločince, koji su, kako je odavno rečeno, slobodno šetali po Beogradu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: