Nedelja, 30.07.2023.

18:17

"Rat stiže u Rusiju"

Rat dolazi "u Rusiju, u njene strateške centre i vojne baze", izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posle napada dronom u poslovnom okrugu Moskve.

Izvor: Jutarnji list

EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Rat postepeno dolazi "na teritoriju Rusije, u njene kulturne centre i vojne baze i to je neizbežan, prirodan i apsolutno pravedan proces", rekao je Zelenski u okviru svakodnevnog obraćanja na marginama posete Ivano- Frankivsk na zapadu zemlje.

"Ukrajina je sve jača“, dodao je on. Rusija je u nedelju ujutro objavila da je odbila dva odvojena ukrajinska napada dronovima tokom noći. Cilj jednog od njih bio je pripojeno poluostrvo Krim, a drugog Moskva.

U ruskoj prestonici, čiji je međunarodni aerodrom nakratko zatvoren, dve poslovne kule u glavnom poslovnom delu grada su lakše oštećene.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su u napadu na Moskvu učestvovale tri drona, od kojih je jedna oborena, a preostale dve su „neutralisane elektronskim ratovanjem“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: