Sreda, 29.06.2022.

08:10

Ekstazi među američkim bojevim nuklearnim glavama?

Belgijska policija izvršila je raciju u laboratoriji za proizvodnju sintetičke droge MDMA (ekstazi), otkrivenoj u vazduhoplovnoj bazi Klajn Brogel.

Izvor: Tanjug

Ekstazi među američkim bojevim nuklearnim glavama?
EPA-EFE/Alberto Valdes/Ilustracija

U bazu, koja se nalazi na severoistoku zemlje, navodno se nalazi deo američkog nuklearnog arsenala za Evropu.

Belgijski zvaničnici su diskretni u vezi sa tim podacima, iako je 2019. godine jedan poslanik Zelenih izjavio u parlamentu da američke snage u vazduhoplovnoj bazi Kleine-Brogel drže 10 do 20 nuklearnih bojevih glava.

Tužilaštvo je potvrdilo da je lokalna policija 22. juna na vojnom zemljištu otkrila laboratoriju za proizvodnju droge i da je utvrđeno da laboratorija proizvodi MDMA, sintetičku rekreativnu drogu koja je najčešće naziva ekstazi i da su tokom jučetrašnje akcije uhapšena dvojica osumnjičenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: