"Ako Ukrajina padne, mi smo sledeći"

Slovački premijer Eduard Heger uputio je snažno upozorenje o budućnosti njegove zemlje u slučaju da Rusija pobedi Ukrajinu.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2022.

13:53

EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Heger je tokom panela na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švajcarskoj rekao: "Ako Ukrajina padne, sledeća je Slovačka.

"Ukrajina mora da pobedi“, rekao je Heger na panelu kome je prisustvovao veliki broj evropskih političkih i poslovnih lidera.

Slovački premijer je kritikovao članice EU da se previše oslanjaju na rusku energiju i pozvao evropske lidere da "prestanu da kompromituju" svoje principe kada imaju posla sa Rusijom.

"Predugo smo prodavali svoje vrednosti za jeftin gas i naftu. Kompromisi sa Putinom su izazvali rat u Ukrajini. Govorimo o agresivnom ratu u kome ljudi masovno ginu. Ukrajinci prolivaju krv za naše vrednosti , da mi ne moramo“, rekao je Heger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: