Putin sazvao sastanak zbog Finske i Švedske

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je danas sa članovima Saveta bezbednosti o potencijalnom članstvu Finske i Švedske u NATO.

Izvor: B92

Petak, 13.05.2022.

13:37

Putin sazvao sastanak zbog Finske i Švedske
EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Kremlj je juče saopštio da namera Finske da se pridruži vojnom bloku koji predvode SAD predstavlja neprijateljski potez koji je pretnju po bezbednost Rusije i obećao da će odgovoriti, preneo je Rojters.

Osim ministra odbrane Sergeja Šojgua i Putina, sastanku su prisustvovali i premijer Rusije Mihail Mišustin, šef administracije Kremlja Anton Vaino, zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Dmitrij Medvedev, direktor FSB-a Aleksandar Bortnikov i mnogi drugi.

"Na sastanku su prisutni razmenili mišljenja o odluci Švedske i Finske da uđu u NATO, kao i o potencijalnim pretnjama po bezbednost Rusije koje proističu iz ovih odluka", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je zatim dodao da je, pored aktuelnih pitanja koja su bila na dnevnom redu, ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio prisutne o napretku specijalne operacije u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: