"Srbija će odgovoriti Prištini i Podgorici; biće dalekosežne posledice"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija sutra odgovoriti i Prištini i Crnoj Gori.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.03.2022.

15:33

Foto: Profimedia

On je na predizbornom skupu u Kikindi kazao da će na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost biti reči o svim efektima rata u Ukrajini i svemu što se zbiva u Evropi i svetu.

"Očekujte svašta, danas je vlada Crne Gore, a to nije uradila ni Đukanovićeva, zabranila glasanje u Beranama i pojedinim mestima za naše izbore, Kurtijeva vlada je tražila da priznamo nezavisnost Kosova da bi organizovali glasanje. Sutra će i u Crnoj Gori, ali i Aljbin Kurti dobiti odgovor, znate kakav će odgovor da dobiju. Odgovor ozbiljnih i odgovornih ljudi, ali će biti sa dalekosežnim posledicama", rekao je on.

Vučić je izneo loše prognoze za nasatavak sukoba u Ukrajini i ocenio da ne isključuje mnogo veće sukobe od sukoba samo dve zemlje.

"Moramo da damo sve od sebe da nas neodgovorni ljudi ne uvuku u tako nešto", zaključio je on.

Podsetimo, sutra u 12 h je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Teme će biti odbijanje Aljbina Kurtija da se izbori održe na Kosovu i Metohiji, pretnje sankcijama Srbiji i odnosi prema NIS-u i nabavci nafte za srpsko tržište. "Čekali su priliku da izazovu sukob, misleći da je vreme za nove pogrome, proterivanje našeg naroda, rušenje naše zemlje. Srbija je pametna i uveren sam da ćemo umeti da sačuvamo mir, slobodu i da ćemo pameću, ali i snagom osigurati sve ono što u prošlosti nismo umeli", poručio je predsednik SNS-a.

Prema njegovim rečima, pred nama je težak period i kako kaže, vremena su mnogo ozbiljnija.

"Situacija u svetu biće sve komplikovanija i nemam sumnje, biće sve teža, umesto prekida sukoba, mogu da kažem da će sukobi biti žešći i veći, da će histerija i ludilo da se nastavi u Evropi, ali i u čitavom svetu", kazao je Vučić ocenjujući da to za Srbiju predstavlja veliki teret.

Zbog situacije izazvane ratom u Ukrajini, kako je najavio, na sutrašnjem sednice Saveta za nacionalnu bezbednost biće reči i o merama kako bi se obezbedilo da u Srbiji bude dovoljno naftnih derivata, a da se niko od srpskih partnera ne uvredi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: